Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

VIé Concert Intercanvi de Directors banda UMLN

El pròxim dissabte, 3 de març, la banda UMLN farà el seu ja tradicional Concert Intercanvi de Directors, que arriba a la seua sisena edició. Projecte impulsat pel mestre Ramon Lorente, que ens porta un director convidat a la banda perquè dirigisca mig concert amb ell, i ell li torna la visita a la seua agrupació.
En 2013 vam començar l’experiència amb José Fco. Rovira, director de l’Agrupació Musical La Nova de Benidorm; en 2014 amb Lidón Valer, que va ser la primera dona que va dirigir la banda i directora de la banda de Les Alqueries, a Castelló; en 2015 José Vicente Algado, director de la banda Verge de la Pau d’Agost; en 2016 David González, director de la Banda Jove de la Societat Musical d’Alzira; en 2017 Vicent Carbonell, director del Cor del CEAM d’Alzira; i enguany, 2018, el director convidat és Alberto Sánchez Castillo, director de l’Agrupació Ibn Jafadja d’Alzira.
En la primera part, Alberto Sánchez, dirigirà a la banda UMLN, que interpretarà: Maria Nácher Rodríguez, pasdoble del mateix Alberto Sánchez que va guanyar el 2n Premi al XIII Concurs de Pasdobles Fallers d'Alzira; Air for Winds de André Waignein y Puszta de Jan van der Roost.
En la segona part, la banda tornarà a estar dirigida pel seu mestre habitual, Ramon Lorente, amb el qual interpretaran: Sigillum millitum, de Benjamín Francés, La vida i la mort contades a un nen del veïnat, obra d’estrena del compositor nucier Ximo Cano basada en el poema homònim de Vicent Andrés Estellés; i Viento del Pueblo, de Joan Enric Canet Todolí.
El director convidat, Alberto Sánchez, professor i cap d'estudis de l'escola i Centre Professional de la Societat Musical d'Alzira i director de l'agrupació Ibn Jafadja d'Alzira. Alberto Sánchez va iniciar els seus estudis musicals en la seua Alzira natal, en les especialitats de saxo, violí i percussió. Després d'estudiar Magisteri Musical es va formar al Conservatori de Castelló en composició i més tard en Direcció de Banda amb el prestigiós professor Ferrer Ferran per la Royal School Music de Londres. Va ampliar els seus estudis amb José Rafael Pascual Vilaplana i Ramon García Soler. El 2013 va aconseguir el segon premi del concurs nacional de pasdobles fallers de la Junta Local d'Alzira. Ha estat director convidat en diverses bandes i orquestres i també ha realitzat adaptacions per a diferents agrupacions, destacant projectes amb cantautors valencians.
El concert està emmarcat dins de la XXIII Campanya Música als Pobles de la Diputació d’Alacant. Les invitacions per a este concert estan disponibles a la recepció del Centre Cultural i Auditori de la Mediterrània de 9 a 14h i de 17 a 21h, dissabte de 10 a 14h i dues hores abans del concert, de 18 a 20h.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía