Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

ESCOLA DE MÚSICA UM LA NUCIA

  • escola musica nucia

Quina alegria anar qualsevol vesprada a l’auditori i vore una gran quantitat de xiquets i xiquetes que volen aprendre música. Per a tot professor que es dedica a aquest art, que és la música, suposa una gran satisfacció anar a donar clase i vore les cares dels xiquets que, amb tantes activitats com s’oferten, venen a estar una estona amb nosaltres per disfrutar i aprendre aquesta disciplina que tantes satisfaccions ens dona, tant als propis docents com a qualsevol persona que ve a disfrutar de les audicions o concerts que es fan durant tot l’any.
Això és l’Escola de Música de la Unió Musical de La Nucia, una escola d’una associació musical que l’únic que preten és educar als xiquets i xiquetes que venen en l’art musical i en un gran nombre de valors tan positius i necessaris per poder viure a la nostra societat. Una Escola d’una Banda que es deu al seu poble, que vol mantindre viva la cultura i tradicions dels seus avantpassats mirant sempre al futur, intentant millorar i progressar per a que cada vegada la música estiga més present al poble de La Nucia.
Som dotze professors els que formem el claustre a l’Escola de Música, repartits en les diferents assignatures que ofertem: Jardí Musical, Preparatori de Llenguatge Musical, cinc nivells de Llenguatge Musical, Llenguatge per a Adults, Flauta, Oboè, Clarinet, Saxo, Trompa, Trompeta, Trombó, Tuba, Percussió, Guitarra, Piano, Conjunt Instrumental, Conjunt Coral…
Alguns alumnes quan acaben els estudis a la nostra escola volen continuar els estudis professionals als diferents Conservatoris, quin orgull més gran per a tots nosaltres que aquells xiquets que van començar amb nosaltres a estudiar música vullguen, ja de majors, continuar estudiant el que nosaltres els hem intentat inculcar i transmetre durant els anys d’estudi musical elemental, i quin orgull més gran quan vaig a tocar algun concert amb la Banda de La Nucia tindre com a companys músics alguns d’eixos xiquets als que jo els vaig donar les seues primeres nocions musicals.
Al llarg del curs són varies les activitats que es fan per a que els familiars dels alumnes, socis, simpatitzants… puguen disfrutar de la música a un nivell elemental, que és el que es desenvolupa al voltant de l’Escola de Música. Un exemple d’aquestes activitats són les tres audicions que fem per a que els alumnes actúen davant el públic i demostren tot el que van aprenent; altres activitats són les Olimpíades Musicals, el Concurs de Joves Intèrprets de La Nucia… Algunes d’aquestes activitats continuen fent-se, altres no, tenim nous projectes per dur a terme per intentar inculcar la música a tota la gent de la Nucia i dels voltants que vullga vindre a aprendre i disfrutar de la música amb nosaltres.
És molta la faena que es fa, desde la Junta Directiva, Claustre de Professors, Alumnat…. però molta la que queda per fer, per intentar millorar i que cada dia ens superem en educar als futurs músics de la nostra societat.

Francisco José Rovira Peretó
Director Escola de Música Unió Musical La Nucia

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía