Telefona'ns al: (+34) 653 753 947

CORAL UM LA NUCIA SANTA CECILIA 2017

Demà diumenge, 26 de novembre, s’enceta la setmana d’actes commemoratius de la patrona dels músics, Santa Cecília, al si de la Unió Musical la Nucia.
Començarà actuant la Coral UMLN, demà diumenge 2, a l’Auditori de la Mediterrània i amb entrada gratuïta amb invitació que ja es pot recollir a la taquilla del centre cultural.
La coral UMLN farà un recorregut per la música coral des del segle XV fins a adaptacions de música actual. Començaran amb el Cançoner de Palau amb “Dindirindin”, per seguir amb “Levanta Pascual”, d’un dels músics espanyols més reconeguts del final del segle XV i principis del XVI, Juan el Enzina (Salamanca, 1468 – Lleó, 1529). Seguim en el mateix període històric amb “El Grillo”, de Josquin des Prez.
No podia faltar la música religiosa, tan important a l’Edat Mitjana i el Renaixement, i avancem uns pocs anys per interpretar l’”Ave Maria” de Jacques Arcadelt (c. 1507-1568).
Botem 150 anys, per passar al segle XVIII i un dels més grans importants compositors de la història de la música, George Friedrich Händel (Prússia 1685 – Londres 1759) amb la seua ària “Lascia ch'io pianga”, en la que farà com a solista la soprano Pepi R. Lloret, col·laboradora en altres ocasions amb la coral i banda de la UMLN. La solista continuarà a l’escenari per interpretar “Pie Jesu”, inclosa en misses de rèquiem de diversos autors i popularitzada a finals del segle XX pel compositor Andrew Lloyd Webber.
També hi ha lloc per a l’havanera, gènere coral molt conreat, amb “Rosita de un verde Palmar”, sense autoria i sent una de les obres més interpretades del gènere. I com no, ha d’haver lloc per a la música coral en valencià, amb “Mareta, mareta”, originàriament del Cançoner Musical de la Província d’Alacant, de Salvador Seguí, però interpretant un arranjament coral de la versió que Rafael Taléns va fer per a coral i banda (“Cançons de Mare”, 1988), ja interpretada per les dues formacions de la UMLN fa uns anys.
Però no ens quedem a casa i també viatgem, amb la zamba argentina “Alfonsina y el mar” (1969), composada pel famós pianista argentí Ariel Ramírez i l’escriptor Félix Luna.
En este recorregut acabarem, per una banda, amb el folk-rock de Leonard Cohen i el seu famós “Hallelujah”, per tornar a casa i tancar el concert amb el “Homenaje a Manuel Alejandro”, amb un recull de cançons del cantant espanyol Raphael.

Escola de música UM La Nucía

Fes-te soci de UM La Nucía